Sunday, November 19, 2006

hulp-piet
Vanmorgen zat er een zwarte pietenpakje in mijn schoen. Op de trui stond "hulp-piet". Nou, het was maar goed dat ik die trui vandaag aan had gedaan!! We gingen vanmorgen naar opa Walter en oma Jose. Ik dacht dat we alleen onze cakejes gingen brengen. Dus wilde ik best even in het rode bedje gaan slapen (bij een ander doe ik dat wel hoor). Toen opa mij eruit kwam, vertelde hij mij dat Sinterklaas vandaag in Oosterhout aankwam! Nou, dat wilde ik natuurlijk wel zien. Dus gingen we gauw naar het plein in het dorp. Daar stonden al een aantal mensen te wachten, maar we konden er nog makkelijk bij. Ik mocht bij papa op de nek zitten en kon alles heel goed zien. Maar waar bleef Sinterklaas nou?? Ineens hoorden we een heleboel sirenes en zagen we zwaailichten aankomen. Wat was daar nu aan de hand? Sinterklaas kwam niet gewoon met een boot, nee hij kwam in een brandweerauto!! En boven op het dak zat een Piet. Sinterklaas wilde namelijk wel eens een ander beroep uitoefenen.. Ik vond het geweldig!

Eerst mocht ik zwarte piet een hand geven en daarna ook Sinterklaas! Ik kreeg een heleboel snoepjes en pepernoten en we zongen een heleboel liedjes. Daarna gingen Sinterklaas en de Pieten naar het dorpshuis. Natuurlijk gingen wij ook mee. Daar kwamen we de hoofdpiet tegen met de staf. En ik mocht van hem de staf vasthouden!!! Die had natuurlijk mijn trui gezien!De staf was best zwaar, ik was blij dat de hoofdpiet hem weer van me over nam.. Binnen ging ik vooraan op de grond zitten bij alle andere kindjes. Toen Sinterklaas binnen kwam gingen we allemaal dansen en zingen. Sinterklaas ging kijken of hij dan misschien timmerman mocht worden, of kapper, dokter of zelfs zwarte piet. Maar gelukkig was hij het allerbeste in ....sinterklaas zijn!! Toen we thuis kwamen, was er een piet bij opa en oma geweest. Er lagen allemaal pepernoten bij de kachel met een autootje en een slabber erbij. Die waren voor mij en Marlot. Ook lag er een brief bij waar op stond dat Marlot, Jelle, Carlijn en ik met oma's verjaardag nog een keer de schoen mochten zetten!Dat was wel een verassing!! En als klap op de vuurpijl gingen we ook nog met opa en oma een pannenkoek eten in een pannenkoekrestaurant. Je snapt wel dat ik thuis snel ging slapen na zo'n leuke dag, maar niet voordat ik Jelle opgebeld had. Ik moest hem natuurlijk nog vertellen dat hij ook op oma's verjaardag zijn schoen mocht zetten. Jelle was gisteren naar de intocht in Middelburg geweest. Ook wel stoer natuurlijk!! Maar voor mij was dit echt een topdag.. Ik vind Sinterklaas toch wel een superleuk feest!!
Kusje van een hulp-piet Noud

1 comment:

wendy said...

Nou dat was bijzonder dat sinterklaas in de brandweerauto aan is gekomen. En zo te zien kun jij goed sinterklaas helpen met het vast houden van zijn staf!
En volgens mij vond Marlot alles wel best.

dikke kus Wendy en een knuffel van Karlijn