Sunday, June 17, 2007

Dubbel feest


Vandaag was het dubbel feest. Als eerste was het natuurlijk vaderdag. Dus kwamen Marlot en ik vanmorgen al vroeg kadootjes bij papa op zijn bed brengen. Van mij kreeg papa een deurhanger met "niet storen" erop en van Marlot een mooi versierd bordje met haar foto erop. Die hadden we op de Kloek gemaakt. Van ons samen kreeg hij ook nog een heel chique bbq-set in een koffertje. En van mama ook nog een wereldontvanger voor op vakantie. Natuurlijk mocht papa vandaag lekker uitslapen (met z'n hanger op de deur!) en zijn mama en ik beneden een onbijtje voor hem gaan maken. We hebben ook lekkere mini-croissantjes gebakken.



En na het onbijt hadden we nog een feest: "onze" dierentuin was dit weekend jarig!! En wij mochten op het feestje komen. Nu vinden wij de dierentuin altijd erg leuk, maar vandaag was het helemaal speciaal. Er waren allemaal leuke dingen te doen. Zo was er een groot lopend buffet langs alle dieren opgesteld. Bij de giraffen mocht je wortels happen als een echte giraf, bij de tijgers kreeg je tijgernootjes en bij de stokstaartjes kon je gebakken sprinkhanen proeven. Dat wilde papa wel eens proberen, het smaakte een beetje vet maar niet vies. Verder was er een springkussen in de vorm van een giraf, een zweefmolen waarin je je even een vogel voelde en kon je je laten schminken. Ook was er een meneer die een recordpoging deed om zo lang mogelijk in zijn zwembroek in grote bak met ijs te zitten. Dat vond ik erg leuk om te zien! Verder hebben we natuurlijk heel veel dieren gezien. We hebben extra lang staan kijken bij de babygiraffe en baby-oeranoetang. En natuurlijk bij de beverratten. Die waren volop aan het zwemmen en eten. Ook heb ik Ori nog een hand gegeven, maar ik vroeg me wel af of het eigenlijk wel een echte aap was...De dieren keken trouwens wel vreemd naar me op, dat kwam natuurlijk omdat ik nu een tijger was! Jullie snappen wel dat ik erg moe was van deze dag! Op de terugweg hoorden papa en mama dus ook een tijger achterin snurken!! Marlot was nog steeds klaarwakker, zij zat voor het eerst in een grote autostoel en vond dat heeeel interessant!! (maar zij had dan ook in de dierentuin even geslapen..). Straks gaan we nog visfonduen dus ik hoop dat papa en mama mij dan wakker maken (ik lig namelijk nog met de babyfoon en open deuren in de auto te slapen!!)

Dikke kus van tijger Noud.


1 comment:

Norian said...

Hallo Noud en Marlot,

Dat klinkt leuk zeg, zo'n dagje dierentuin. Dat heb ik met papa en mama nog nooit gedaan. Ik moest wel even goed kijken voordat ik zag dat jij het was op de foto. Ik dacht eerst dat er een foto van een tijger op stond... Grappig, hè?
Dikke kus van Norian!