Saturday, April 14, 2007

vakantie deel 2

En na een paar dagen thuis bijkomen en kleren wassen konden we onze koffers weer in gaan pakken! Omdat opa en oma afgelopen jaar 35 jaar getrouwd waren, trakteerden ze ons op een weekje vakantie. We gingen met Rogier,Christa, Jelle, Carlijn, opa en oma in een huisje op het park Vennebos. Jelle en ik mochten op een kamer slapen!!!! We hebben het echt heerlijk gehad! Vrijdagavond kwamen we aan en hebben we alle spullen uitgepakt en frietjes gegeten. We mochten in onze pyjama's nog wachten tot Rogier,Christa en Carlijn er waren en toen gingen we gauw lekker slapen, want er stond ons nog een druk en gezellig weekje te wachten!

ZaterdagToen ik 's morgens wakker werd, moest ik eerst even kijken waar ik ook al weer was. Oh, ja ik lag met Jelle op een kamer in het vakantie huisje! Ik riep papa en mama maar, want ik wist niet meer waar ze samen met Marlot sliepen. Nadat we met z'n allen geknuffeld hadden, wilde ik al snel naar buiten. Het huisje stond namelijk midden in een bos en er was voor ons huisje een grote vijver met eenden. Jelle en ik verzamelde steeds allemaal dennenaalden voor de eekhoorns en eenden. Omdat het bijna pasen was mochten we ook eieren schilderen. We hebben ze bij de deur gezet, misschien zou de paashaas ze daar wel ophalen.. Na een boterham gingen we het park verkennen. Er was een kinderboerderij met heel lieve lammetjes en geitjes en een heel leuke speeltuin. Toen we uitgespeeld waren zijn we het staatsbos ingelopen. Daar had iets of iemand allemaal hutten gemaakt. We vonden ze wel spannend, misschien zat er wel een beer in! Ook zochten we allemaal takken om zelf bij het huisje een hut te maken. Toen we in het huisje terug waren hebben Jelle en ik heel even gerust in onze bedden. Want aan het eind van de middag gingen we naar; HET ZWEMBAD!!!! Dat vond ik zo gaaf!! Er waren allemaal glijbanen, bubbelbaden en een groot zwembad met golven. Voor Marlot en Carlijnwas er een speciaal babyzwembad. Marlot vond het heerlijk om in haar gele band rond te dobberen. Nadat we met zijn allen lekkere pasta hadden gegeten, vielen Jelle en ik als een blok in slaap! Op naar de volgende leuke dag!

ZondagToen we vanmorgen wakker werden, wisten we het meteen; Het was pasen!! Jelle en ik gingen snel naar onze vaders en moeders om dat te vertellen. Ik vroeg maar meteen of het voor of achter het huisje pasen was! Alle kindjes gingen bij opa en oma op het grote bed zitten. Daar zongen we samen allemaal paasliedjes. Onze ouders hadden gezegd dat we pas eieren gingen zoeken na het onbijt, maar toen we in de huiskamer waren zagen we er al buiten liggen. gelukkig mochten we meteen in onze pyjama's naar buiten! De paashaas had onze eieren gevonden en ze samen met wat chocolade-eieren en paashazen verstopt. Ook Carlijn hielp ons met zoeken. Ze vond de eitjes er zo lekker uitzien, dat ze ze wel met papiertje en al wilde opeten! Nadat we alle eitjes verdeeld hadden gingen we lekker onbijten. Met eieren natuurlijk!! Het was heerlijk weer, dus konden we lekker buiten zitten en buiten spelen. Papa en Rogier hadden een heel leuk plan bedacht; ze hadden een waterfiets gehuurd!! We hebben heel lang op het water rondgefietst en een heleboel eenden en zwanen gezien.Marlot heeft de kinderstoel van Carlijn uitgeprobeerd, ze vind het geweldig om er in te zitten!! 's Middags zijn we weer heerlijk gaan zwemmen. Omdat Marlot een beetje verkouden was, bleef mama met haar thuis. Jullie snappen wel dat we 's avonds heel erg moe waren en snel wilden gaan slapen! Wij kregen dus een lekker bordje eten en de grote mensen gingen daarna gezellig met elkaar gourmetten. Wij lagen toen al heerlijk te dromen van alweer zo'n leuke dag!
Maandag


Vandaag heeft Jelle iets heeel knaps geleerd; hij kan fietsen zonder zijwieltjes! Na het onbijt gingen we eerst lekker buiten spelen. Jelle had zijn fiets meegenomen om op vakantie te oefenen. Maar tot zijn eigen grote verbazing fietste hij zo weg! En een lol dat hij had!! Ik vond het fietsen ineens ook interessant en mocht even op Jelle's fiets oefenen. Daarna hebben we nog met z'n allen gevoetbald en buiten gespeeld. 's Middags zijn we weer even gaan zwemmen. Mama bleef weer bij Marlot want die was nog steeds verkouden. En omdat wij de vorige avond zo moe waren, gingen we nu nog een keer gourmetten. Het was heerlijk! Voor het slapen gaan mochten Jelle en ik samen in het grote bad. Ook Carlijn mocht er even bij.Ik ben echt dol op baden en we hebben er dan ook heerlijk samen in gespeeld! En daarna zijn we allemaal weer lekker gaan slapen (nou ja, de meeste dan!!!)Dinsdag


Vanmorgen zijn we eerst broodjes bij de winkel gaan halen. Ik mocht met Rogier en Christa mee in Jelle's fietsstoeltje. Dat vond ik wel erg stoer! Omdat het vandaag niet zo heel mooi weer was, gingen we naar de binnenspeeltuin. Op het park was ook een vlot waarmee je "over" kon varen. Dat vonden Jelle en ik erg leuk. Ik voelde me een echte schipper!! In de binnenspeeltuin was een heel groot ballenbad waar Carlijn heerlijk in kon spelen. Later kwam Marlotje er ook bij, zij moest eerst nog even slapen. Je kon overal op en in klimmen, er waren glijbanen, speelkussens en klimtouwen. Sommige trapjes waren net wat te hoog voor mij, dan moesten Rogier of mama mij even helpen. De glijbanen waren supergaaf, maar gingen soms wel erg hard. Ik viel dan steeds op mijn neus! We hebben nog geprobeerd om een foto van ons viertjes in het ballenbad te maken, maar dat lukte niet zo goed. Er was er altijd wel een die niet wilde kijken!?!? 's Avonds zijn we bij het pannenkoekenrestaurant een pannenkoek gaan eten. We mochten ons Puk- en- Pelle-bord mee naar huis nemen! Ook kregen we een heel groot ijsje. Toen we thuis kwamen hebben we nog heel even met de blokjes gespeeld die ik van Rosemarie mocht lenen. Die komen uit mama's klas en waren een groot succes. Zelfs Marlot en Carlijn vonden ze mooi!!
WoensdagVandaag begon de dag met het voeren van de eendjes. Ze vinden het brood nog steeds heerlijk! Daarna zijn we met z'n allen gaan bowlen. Je moet dan een heel grote bal zo ver mogelijk wegrollen zodat hij zoveel mogelijk kegels omrolt. Die bal was wel heel zwaar hoor! Gelukkig hielpen papa of opa mij en Jelle steeds. Ook mama, oma, Christa en Rogier deden mee. Het was heel gezellig. 's Middags gingen Jelle, Rogier en opa weg. Jelle moest namelijk naar zwemles dus reden ze op en neer naar Beuningen. Oma en Christa wilden wel op Marlot passen zodat ik een keer alleen met papa en mama kon zwemmen. Dat was ook wel een keertje heel gezellig! Ik ben samen met papa en mama zelfs van de wildwaterbaan geweest. Die was echt heeel cool! Ook hebben we lekker met zijn drietjes gebubbeld en kon ik laten zien hoe goed ik al alleen kan zwemmen met mijn bandjes om. Ondertussen kreeg Marlot een cursusje omrollen van Christa en Carlijn. Ze heeft er veel van geleerd, want ze kan het echt steeds beter! Oma had voor ons lekkere andijviestampot gemaakt en na een lekker bad ben ik helemaal alleen gaan slapen. Jelle kwam pas heel laat thuis en ik wilde goed uitgerust zijn voor de volgende dag!
Donderdag
Vandaag zijn we naar de Efteling geweest!! We vertrokken vanmorgen al vroeg na een lekker onbijt en waren dus al vroeg in het park. Het was nog heel rustig. Als eerste zijn we naar het volk van Laaf geweest en daarna naar de Droomvlucht. Dat vond ik heel mooi, maar ook wel spannend. Er waren namelijk best veel donkere stukken in. Mama zei dat ik dan maar zachtjes moest zingen, dus begon ik heel hard "olifantje in het bos" te zingen. De mensen achter ons moesten er wel om lachen!! Op het plein voor de droomvlucht ontdekte ik een beeld van sinterklaas! Dat vond ik wel erg raar hoor, die zit toch in Spanje??? Bij holle bolle gijs gooide we alle viezigheid in zijn mond, dat vond hij heerlijk en hij bedankte ons vriendelijk. We zijn ook 2 keer in de carnaval geweest. Ook Marlot vond dat prachtig! Ondertussen gingen Rogier, Christa, papa en mama in de vogel Rok. Daar zijn wij nog echt te klein voor... Na een spannende tocht door het doolhof konden we even lekker uitrusten op een grote witte boot. Die was wel een beetje erg traag.... Vanaf de Paggode konden we alles heel goed zien. Zo wisten we meteen waar we nu naar toe wilden: de oldtimer auto's! Daar moesten we best lang wachten, maar ze waren wel heel leuk. Je kon ze namelijk echt zelf sturen!Ook zijn we in de moby dick geweest, dat zijn bootjes die heel hard rondrijden. Maar daarna gingen we naar de absolute topper voor mij; de piranha oftewel de botsboten. Dat zijn een soort ronde autobanden die overal tegen aan botsen, ook tegen watervallen. Je kan dus heeel nat worden. Ik kwam af en toe echt niet meer bij van het lachen!! Ondertussen waren opa en mama gaan wandelen met Carlijn en Marlot. Ze kwamen langs een groepje mannen die muziek aan het maken waren. Ze speelden speciaal voor de 2 kleine meisjes allerlei liedjes als Living doll en my girl. De meiden vonden het geweldig!! Omdat het al een heel eind tegen half vijf liep moesten we gaan bedenken wat we nog heel graag wilden doen. Jelle wilde heel graag in de traptreintjes, ik wilde graag naar het sprookjesbos en papa, mama, Rogier en Christa in de vliegende hollander. We besloten eerst met z'n allen in de traptreintjes te gaan en daarna gingen Jelle, Carlijn, Marlot en ik met opa en oma naar het sprookjesbos. De rest kon dan nog even in de vliegende hollander. Wij hebben roodkapje gezien, het huisje van de heks, de trollenkoning, repelsteeltje, de draak en de kabouterhuisjes. Toen kwamen onze ouders weer terug van een geweldige rit. Omdat het park al bijna ging sluiten, gingen we nog 1 keer in de carrousel en toen was het feest voorbij! Nou nog niet helemaal, want we gingen ook nog bij MacDonalds eten. Echt een feestdag dus.!Toen we bij ons huisje kwamen kropen we snel in bed voor ons allerlaatste nachtje op het park...


Vrijdag


En vandaag was het dan weer het laatste dagje van de vakantie! Vanmorgen was iedereen druk om alles weer in de koffers en de auto's te pakken. Nadat we alles in de auto's hadden gedaan, gingen we voor de laatste keer naar de binnenspeeltuin. Na het dutje van de meisjes zijn we voor de allerlaatste keer naar het zwembad gegaan. We hebben allemaal nog flink gezwommen en gegleden. En na een heerlijke lunch was het dan toch echt afgelopen. Opa en oma, hartstikke bedankt voor de geweldige vakantie!! We hebben er allemaal ontzettend van genoten!

Dikke kus van Noud en Marlot!

1 comment:

Anonymous said...

Hoi Maartje, Oscar Noud en Marlot,

We hebben ook genoten van die heerlijke vakantie.
Het was echt feest met 4 van die grote , lieve kinderen.
Doen we over een tijdje nog een keer.
Liefs opa en oma.