Tuesday, August 05, 2008

We zijn weer terug!!! Deel 1: De Ardeche


We zijn weer terug van onze vakantie in frankrijk en hebben het in een woord HEERLIJK gehad! Iedere dag mooi weer, heeel veel vriendjes, zwemmen,lekker eten en drinken en leuke dingen doen, wat wil je nog meer??We vertrokken in de nacht van zaterdag op zondag en sliepen heel lief in de auto tot 5 uur 's morgens. Toen werden we allebei heel vrolijk wakker en we vonden het zo spannend dat we natuurlijk niet meer door gingen slapen. Gelukkig was het wel heel gezellig in de auto... Na een paar keer stoppen kwamen we rond 2 uur op de camping in de Ardeche aan. De mevrouw van de camping herkende ons meteen en we kregen een leuk plekje vlakbij het speeltuintje. Het was heel erg heet en we hadden de vouwwagen net staan toen het ineens heel erg ging onweren. Dat leverde nog wel een grappig moment op; Marlot rende ineens de stromende regen in en riep heel hard huilend " mooie auto nat" . Gekke Marlot, we wisten wel dat ze onze nieuwe auto mooi vond, maar zooo mooi... De volgende morgen was het ponyrijden op de camping. Dit wist ik nog van vorig jaar en ik wilde dan ook heel graag in het ponykarretje zitten. Marlot vond het allemaal wel heel erg spannend en wilde niet mee. Papa en mama vonden mij ineens zo groot geworden en waren dan ook heel verbaasd dat ik zo snel contact met de andere kinderen maakten. Het is eigenlijk heel simpel; je loopt gewoon naar het speeltuintje en vraagt of je mee mag spelen. Dat mocht altijd en al gauw hadden Marlot en ik heel veel vriendjes en vriendinnetjes. Mijn beste vriendje heette Michel en hij had ook een broertje Tycho. We hebben heel veel samen in het speeltuintje gespeeld, gezwommen en met mijn lego gespeeld.
Op de camping was een prachtig zwembad. Eigenlijk waren het 3 zwembaden; een peuterbad met glijbaan en waterpaddestoel, een diep bad en een bubbelbad. Ook waren er ligstoelen met parasols voor papa en mama.We vonden het er heerlijk en waren bijna het water niet uit te slaan, maar het allerleukste vonden we toch het zwemmen bij Labeaume. Dat is een plaats waar je in een riviertje kunt zwemmen bij een heel grote rots. Je kunt er visjes vangen, zwemmen en dammen bouwen in de rivier. Wat wil je als vierjarig jongetje nou nog meer??? De omgeving is er ook prachtig, je zit echt in de Gorges van de Ardeche.
Verder hebben we deze week niet zo heel veel gedaan. We hebben lekker gespeeld, gezwommen en gegeten in het restaurantje. We zijn 1 keer naar het stadje geweest, daar mocht Noud een ketting uitzoeken. Dat wilde hij al zooooo lang. Zoals je kunt zien is hij er erg trots op! We hadden van opa en oma centjes gekregen om op vakantie iets te kopen. Noud kocht een opblaasorka en ik een opblaasbootje. Noud heeft ze zelf afgerekend in de winkel. Knap he?En natuurlijk hebben we wat gedronken op een terrasje en mochten we in de draaimolen. Een heerlijk weekje dus!

No comments: