Wednesday, August 20, 2008

Hieperdepiep Hoera!!!!


Jippie, Marlot is nu echt 2 jaar!! Gisteren heeft ze haar feestje al op de Kloek gevierd. Helaas moesten mama en Noud naar school en konden ze niet mee. Maar papa gelukkig wel! Marlot heeft maar meteen haar afscheid gevierd, want ze gaat nu over naar de grotere groep. Ze is al een paar keer gaan wennen, maar dat wennen had ze eigenlijk helemaal niet nodig. (op de Kloek zeiden ze al dat het wennen alleen voor haar juf was om te wennen aan een dagje zonder Marlot!). Haar grote vriend Cees gaat namelijk meteen met haar mee naar de vlindergroep!! Marlot had allemaal mooie Dikkie Dik boekjes getrakteerd met een kaartje met haar foto en een doosje rozijntjes erbij. Iedereen vond het heel erg leuk en Marlot heeft genoten van haar feestje!
En vanmorgen was het dan echt zover: Marlot was echt jarig!! Omdat Noud naar school moest, zaten we al heel vroeg aangekleed aan het feestonbijt. En bij een verjaardag horen natuurlijk ook kadootjes. Eerst mocht Noud zijn kado geven. Hij had het helemaal zelf bedacht en Marlot was er superblij mee. Het was een heel mooie kinderstoel voor haar pop. Daarna papa´s kadootje: een boek van Dikkie Dik is jarig en mama´s kadootje: nieuwe kleertjes voor de pop en haar eigen verjaardagsjurk. En daarna het grote kado van ons allemaal. Dat was een keukentje waar Marlot zelf eten op kan koken. We konden er nog heel eventjes mee spelen en toen moest Noud naar school en ging Marlot heerlijk slapen!
Toen ze wakker werd, wilde ze meteen weer met haar nieuwe speelgoed spelen.

Eerst even eten koken

goed roeren

komt ie pop
is niet heet, lekker!!
Gelukkig hoefde Noud maar 1 keer naar school en kon hij ´s middags ook lekker mee feesten. Want hoewel Marlot haar feestje eigenlijk pas zaterdag is, heeft ze vandaag toch al heel veel bezoek gehad. Eerst kwamen Rosemarie en Pascal, daarna Cees met Rijk en Esther en ook nog Ella, Lisanne en Ireen. Ze heeft heel veel dingetjes gekregen voor bij haar keukentje zoals houten bordjes en theekopjes met een echt theezakjes, houten taartjes en snijfruit. Om 5 uur moesten we iedereen echt het huis uitzetten, want we gingen pannenkoeken eten! Opa en oma gingen ook mee. Van hen kreeg Marlot een bad voor de pop. Dus nu kan hij na het eten ook nog lekker in bad! Omdat Marlot jarig was,kreeg ze vuurwerk op haar pannenkoek. Dat zag er zo spectaculair uit dat alle andere kinderen ook kwamen kijken. Ook kreeg ze heel veel muntjes bij haar pannenkoek. Dat was dus moeilijk kiezen in het winkeltje. Noud koos een koker met klei en Marlot een treintje dat echt kon rijden. Toen we thuis kwamen mochten we nog heel eventjes met het poppenbadje in bad en toen heeeel lekker slapen!!

No comments: