Wednesday, August 06, 2008

Deel 2: Casteil


Na afscheid genomen te hebben van de Ardeche, gingen we op weg naar Casteil. Op naar opa en oma! Na weer een prima autorit kwamen we rond 2 uur op de camping aan. Opa en oma kwamen al snel aangesneld en wij herkenden ze meteen! Na iedereen dag gezegd te hebben en wat gedronken te hebben gingen papa en mama de vouwwagen opzetten. ´s Avonds gingen we meteen bij oma in het restaurantje eten. Er waren heel veel kinderen die we nog van vorig jaar kenden, maar we hebben ook veel nieuwe vriendjes gemaakt. Mijn allerbeste vriendje op deze camping heette Stan en weet je wat grappig is? Hij woont vlak bij ons in Nijmegen!! We stonden weer op ons oude plekje beneden en naast ons stonden belgen met 2 kinderen. Zij heetten Wouter en Hanna en we hebben natuurlijk ook veel met hen gespeeld. Ook onze oude buren van vorig jaar waren er weer met hun kinderen;Luuk, Erik en Wouter. En mama's collega met man en kinderen waren er ook weer. Het was een grote reunie daar.Want zij hadden weer vrienden met kinderen meegenomen en die kinderen zaten bij mama in de klas en op school... Ondat we al een week lekker rustig aan hadden gedaan, hadden we nu wel zin om dingen te gaan ondernemen. Zo zijn we naar de Abdij van SintMartin gewandeld. Dat is een soort "kasteel" waar je alleen lopend naar toe kunt gaan (of met een 4x4, maar dat is voor watjes!). Het was een hele klim omhoog langs een best saai pad, maar de terugweg door het bos was echt gaaf! Alleen Marlot vond het slaapverwekkend, want die sliep de hele weg in de rugdrager en werd beneden pas weer wakker! Ook zijn we met opa en oma naar VernetlesBains geweest, naar de markt in Prades en naar de zee! Later zijn we zelf ook nog een dagje naar zee geweest. De eerste keer waaide het heel hard in Canet. Marlot moest steeds een beetje huilen om al het zand dat tegen haar aankwam en heeft het de hele vakantie nog gehad over de 'tomme wind".Wij vinden Canet echt superleuk. Het strand loopt heel ver heel ondiep, dus je kan overal goed staan. En dat komt met die hoge golfen goed van pas! We weten daar een strandtentje waar we 's middags altijd mosselen gaan lunchen. Marlot en ik eten dan lekker frietjes met kipnuggets. Natuurlijk hoort een ijsje er ook bij en hebben we later op het strand nog heel veel kastelen en koffie-apparaten gemaakt (dit jaar heb ik voor papa ook beertenders gemaakt op het strand!).


Ik had deze vakantie nieuwe wandelschoenen gekregen en die kwamen goed van pas. Ik ben met opa naar de waterval op de camping gelopen, later met papa nog een keertje en we hebben een heel gafe tocht gemaakt naar de Cascade de Cady. Het was echt een supermooie, maar moeilijke klim en we hebben wel 5 en half uur gewandeld. Iedereen was erg verbaasd dat ik die tocht helemaal zelf kon! Opa was ook mee en die heeft foto's gemaakt, dus het is nog even wachten tot die doorkomen...
Verder zijn we nog een dagje naar Perpignan geweest, naar het kastelenstadje en... in het gele treintje geweest! Dat had opa al op de kaart geschreven dat we dat samen zouden gaan doen.Het was heel erg leuk, het treintje ging echt heel hoog door de bergen en toen mama en ik buiten stonden en we door een tunnel heen gingen gilden we heel hard. Hest leek wel een achtbaan! Toen we uitstapten zijn we lekker ergens een sandwich gaan eten in een heel klein dorpje. Marlot vond het wel vermoeiend en heeft de hele terugreis geslapen. Het was wel een avontuur!
Wat is het toch een bijzonder plekje daar in Casteil! We hebben er ieder jaar weer een vakantie zoals vakantie voor ons moet zijn. 's Morgens als we wakker werden, ging Noud zelf brood halen. Soms mocht Marlot ook mee en liepen ze samen hand-in-hand naar boven. Na het onbijt gingen we vaak iets doen en 's middags lekker zwemmen in het zwembad. Rond een uur of 5 dan borrelen met onze vakantievrienden op het terras en 's avonds lekker bij oma in het restaurantje eten! Dat is echt vakantie...
Helaas komt aan alle moois ook weer een einden.. Dus zijn we nadat we door heeeel veel mensen werden uitgezwaaid, aan de terugreis begonnen. Na een prima rit nog een nachtje in het franse Tournus en toen waren we weer thuis..
Dag frankrijk, tot volgend jaar!

No comments: