Sunday, May 09, 2010

Viva Italia


Zaterdagmorgen maakten papa en mama ons heel vroeg wakker; eindelijk was het dan zover.. We gingen op vakantie! Marlot en ik waren meteen klaarwakker en hadden ontzettend zin in de reis. Om8 uur stopten we in Duitsland voor een lekker onbijtje en mama had voor onderweg weer allerlei verrassingen in onze tasjes gedaan dus de reis vloog voorbij. Rond 17.00 waren we dan ook in Italie. Onze stacaravan bleek helemaal bovenaan op de camping te staan, met het allermooiste uitzicht dat we konden wensen; namelijk het zwembad! Het was mooi weer en na het wegbrengen van onze spulletjes gingen we lekker eten in het restaurantje en genieten van ons eerste italiaanse ijsje. We hadden al meteen een stel vriendjes en vriendinnetjes gemaakt en konden niet wachten tot we konden gaan zwemmen in het superleuke zwembad. We zaten ook al meteen in het Italiaanse ritme, want ondanks dat we die morgen al om 5 uur opgestaan waren lagen we pas om half 10 in bed..De volgende morgen scheen de zon en dat betekende dus; ZWEMMEN! Na een lekker onbijtje met verse panini trokken we meteen onze bikini's en zwembroeken aan. De badmeester moest wel lachen om alle nederlandse kinderen die niet konden wachten met zwemmen. Het zwembad was ook zo ontzettend mooi. Er waren eigenlijk 3 zwembaden; een diep bad dat lag aan de andere kant van de "camping" en 2 ondiepe baden. Omdat de baden allemaal ondiep waren hoefde je nergens bandjes om te doen en was het water al snel wat opgewarmd. In een badje lag een hartje waar water uit spoot en in de andere een soort teletubbieeiland met waterglijbaantjes en gangetjes. Ook kwamen daar verschillende glijbanen in uit waar je ook met opblaasdingen vanaf mag. Het zwembad was helemaal bedekt met een soort folie dat heel lekker aan je voeten voelde. Je snapt dus wel waarom we maar meteen gingen zwemmen.
Na het zwemmen wilde papa graag naar de bar om met de andere nederlandse mannen voetballen te kijken. Helaas was er alleen Italiaans en engels voetbal dat uitgezonden kon worden. En toen bleek dat het maar goed was dat we 's morgens waren wezen zwemmen; want er kwam toch een stortbui.. Maar ook daar lieten we ons niet door kisten. Marlot en ik gingen gewoon samen met andere kinderen alle bekertjes vullen met regenwater. En ja, dan wordt je wel eens kliedernat..We hoorden nog de hele nacht regendruppels vallen op onze stacaravan, maar toen we wakker werden................scheen de zon! Lekker weer buiten onbeten en omdat alles nog nat was besloten we eerst even naar Peschiera te gaan. Daar was een grote markt waar het superdruk was met allerlei nederlanders. We zijn er in sneltreinvaart overheen gelopen en toen snel het stadje in gegaan. Peschiera is een prachtig, oud stadje aan een monding van het meer. We gingen ergens lekker koffiedrinken aan het water met heerlijke italiaanse taart en overheerlijke koffie. Toen we terugkwamen op de camping brak de zon echt heel goed door en werd het tenslotte nog 24 graden.'s Avonds weer heerlijk gegeten op het terras van het campingrestaurantje en natuurlijk afgesloten bij de minidisco. Een heerlijke vakantiedag dus!
Dinsdagnacht hoorden we de regen al kletteren op het dak van de stacaravan. En die regenbui zou wel 24 uur blijven duren. 's Morgens zijn we eerst even naar een overdekt winkelcentrum geweest en daarna zijn we gaan rondrijden rond het Gardameer. We zijn in Sirmione geweest, een heel mooi schiereilandje. We gingen eerst even lunchen; Noud wist niet zo goed wat hij moest kiezen en koos toen maar voor iets heel erg lekkers;een heel bord vol met italiaanse worst! Noud wist gewoon niet waar hij moest kijken met zoveel lekkers voor zich. En regen of niet; natuurlijk moesten we nog een ijsje eten die dag. En dat was in Sirmione geen enkel probleem. Er waren enorme ijsjewinkels met schappen vol met ijs. Na nog even door het stadje gelopen te hebben, waar Marlots parapluutje door een windvlaag werd meegenomen, gingen we nog even het kasteel bezoeken.
De volgende morgen scheen de zon lichtjes door het wolkendek heen. Het was in ieder geval droog! Na een lekker onbijtje, buiten natuurlijk ,we zijn immers nog steeds echte kampeerders al zitten we in een stacaravan, besloten we om richting Verona te rijden en dan maar te kijken wat het weer zou gaan doen. En dat bleek reuzenmee te vallen! Het werd zelfs af en toe warm toen de zon goed doorkwam, dus konden we in onze korte mouwen lekker rondlopen in deze prachtige stad. Eerst maar een bezoekje aan het prachtige openluchttheater in Verona. Noud en Marlot keken hun ogen uit en vonden vooral het feit dat daar vroeger gladiatoren met leeuwen vochten wel heel indrukwekkend. Toen we ergens op een terrasje gingen lunchen, waarschuwde de ober al dat het 'pericolosa" was door de harde wind. Later bleek pas hoe "pericolosa" het echt was toen bij een Nederlandse dame net naast ons een dakpan van een tiental meters hoog gebouw op haar schouder en hoofd waaide. Er werd meteen ambulance, politie en leger bijgeroepen. Gelukkig leek het allemaal wel mee te vallen, maar het was wel even heel heftig. We zijn daarna nog in een grote klokkentoren geweest en naar het balkonnetje van Romeo en Julia. Daar stond ook een standbeeld van Julia. Volgens de verhalen brengt het geluk als je haar linkerborst streelt, dat wilde Noud tot grote hilariteit van een groepje pubers natuurlijk wel even proberen. Natuurlijk hebben we nog een lekker ijsje gegeten. ' s Avonds nog even naar de minidisco en weer was er een heerlijke dag voorbij!
En toen was het al weer donderdag - vandaag stond Venetie op het programma. We namen vanuit Peschiera de trein. Na een prima rit van 1,5 uur stapten we midden in Venetie uit. Voor het station lag het beroemde Canal Grande waar we meteen in de busboot nr 1 stapten. Die vaart het hele Canal Grande af waardoor je meteen heel veel van Venetie ziet. We hadden Noud van te voren al verteld dat er in Venetie geen autowegen lopen, maar alleen maar waterwegen waar allerlei soorten bootjes varen. En die zagen we op de busboot al heel veel voorbij komen; we zagen een verhuisboot met allerlei meubilair, een ambulanceboot met zwaailicht, een boot met een kraanwagen erop gemaakt, een politieboot, verschillende bootjes vol met kratten met lege flesjes frisdrank, een postbodeboot, een timmerboot en nog veel meer. We stapten uit bij het San Marcoplein waar we een broodje op de trappen van het Dogenpaleis aten en alle prachtige gebouwen bewonderden. Ook zijn we naar de Rialtobrug geweest en hebben we de verschillende soorten gondels bekeken hebben. Tenslotte maakte we met de busboot een tripje naar het eiland Murano waar we een glasblazer bezochten. Al met al wederom een geweldige, indrukwekkende dag.En tenslotte werd het vrijdag- de allerlaatste dag in Italie. Nog een keer met vriendjes en vriendinnetjes spelen op de camping, nog een keer alleen broodjes halen in de winkel, nog een keer midgetgolfen, nog een keer zwemmen, nog een keer een ijsje eten, nog een keer uit eten in het restaurantje en tenslotte nog een keer naar de minidisco en nog een keer lekker slapen in het stapelbed..Dat bella Italie, we hebben genoten van je prachtige land vol met cultuur, mooie stadjes, overheerlijke ijsjes, borden met worst, pizza's, pasta's en geweldige mensen. We vonden het geweldig dat we weer een keertje van dit alles mochten genieten en komen zeker nog een keer terug. Arriverderci, ciao en molto bacci!

No comments: