Friday, October 17, 2008

Mini-vakantie in Belgie


We zijn afgelopen weekend naar Belgie geweest. Zaterdagmiddag kwamen we in De Haan aan, waar ons huisje stond. Omdat het prachtig weer was, zijn we eerst naar het strand gegaan. Daar hebben we eerst over de boulevard gewandeld en daarna zijn we in een strandtent wat gaan borrelen en eten. Na het eten hadden papa en mama nog een verrassing voor ons, we gingen nog even zwemmen in het zwembad op het park. Dat was pas echt gaaf, 's avonds in het donker nog zwemmen. Het zwembad was heel erg groot en mooi. Er waren verschillende baden en omdat het nu donker was zag je alle verlichting heel erg mooi. Nadat ik een paar keer met papa van alle glijbanen was afgeweest, was het tijd om ons bedje op te zoeken. We hadden namelijk nog een druk programma. De volgende dag gingen we al vroeg broodjes halen en onbijten. En daarna in de auto op weg naar Plopsaland!
. Plopsaland ligt in de Panne, een plaatsje aan de kust. We zagen al van verre vlaggen met bumba, piet piraat en kabouter plop. Toen we de auto geparkeerd hadden hoefden we niet lang in de rij te staan, want we hadden in Nederland al kaartjes gekocht. Bij binnenkomst stonden Bumba en kabouter Plop al op ons te wachten. Marlot had de hele weg gezegd dat ze Bumba ging knuffelen maar nu hij voor haar stond, durfde ze niet meer. Noud natuurlijk wel, maar hij vond wel dat Bumba stonk ;-) En daarna was het attractie-tijd!! Het park klinkt een beetje kinderachtig, maar de attracties zijn dat absoluut niet! Zo zijn we in de vleermuis geweest, de jet-ski, een boot die lijkt op de vliegende hollander, achtbanen en heeeeel vaak in de boomstammetjes. Daar ging je heel hard mee een soort wildwaterbaan af! Noud vond die echt het allerleukste! Maar ook voor Marlot was er genoeg te doen. Mama is met haar samen naar de Bumba-show geweest. Die vond zij geweldig, maar Noud wilde liever de achtbanen gaan doen!

Eigenlijk zou het park om 5 uur gaan sluiten,maar omdat het zo'n prachtig weer was bleven de restaurants en speeltuin gewoon langer open. We hebben dan ook nog lekker op het terras frietjes met kipnuggets gegeten en mochten de plopsalandbeker ook nog mee naar huis nemen. Wat een heerlijke, geweldige, supergave dag was dit!


Maandagmorgen moesten we al om 10 uur ons huisje uit,maar mochten we nog wel de hele dag gebruik maken van de faciliteiten van het park. Als eerste gingen we naar de binnenspeeltuin, daar waren we nog helemaal niet geweest. Het was een heel mooie speeltuin met allerlei klimtoestellen, glijbanen, wipwappen en een heel groot springkussen. Nadat we daar uitgespeeld waren, gingen we naar het zwembad. Daar natuurlijk nog een keer alle glijbanen, bubbelbaden en het golfslagbad uitgeprobeerd. Maar na een tijdje kreeg Marlot het een beetje koud en werd ze ook wel moe. Papa en mama keken eens naar buiten, maar het was eigenlijk nog wel heel erg mooi weer en papa had tenslotte nog de hele dag vrij. Dus besloten ze naar Brugge te rijden.
Eerst had Noud niet zo'n zin om naar een stadje te gaan, maar toen ze vertelden dat er veel water in het stadje was met allerlei bootjes vond hij het toch wel leuk.. En het werd nog veel leuker dan hij had gedacht...Marlot was ondertussen braaf in de auto gaan slapen en sliep in de buggy gewoon door. Op het grote plein in Brugge hebben we eerst staan kijken naar de paarden en de mooie gebouwen. Maar van al het zwemmen en klimmen die morgen hadden we ook wel trek gekregen. We vonden een heel leuk terrasje waar we konden eten. Ze hadden alleen nog maar een tafeltje en dat stond ontzettend scheef.. Noud vond het helemaal geweldig en ook wel heel erg spannend om daar te eten. Terwijl de kinderen smulden van een tosti, genoten papa en mama van heerlijke garnalenkroketjes.. Op en top vakantie!!! Na de lunch gingen we Brugge verder bekijken. We hebben ontzettend gelachen om gekke etalages me chocolade-borsten en kerstspulletjes maar op een gegeven moment vroeg Noud zich toch af waar nu al het water was... Toen bleken papa en mama nog een laatste verrassing in petto te hebben; we gingen de bootjes niet zoeken maar we gingen er zelf op! We gingen een rondvaart maken door de grachten van Brugge. Dat was echt supervet! Zo gingen we steeds onder de bruggen van Brugge door en zagen we alle prachtige gebouwen van de andere kant. Na nog een laatste belgisch ijsje namen we dan echt afscheid van dit leuke land en sliepen we die avond weer heerlijk in onze eigen bedjes...

1 comment:

Ik ben Jelle said...

He Noud, nou dat klinkt inderdaad allemaal erg leuk, die vakantie van jou! En wat een bof dat je nog een dagje langer vakantie mocht vieren in Belgier! Ik wil ook wel een keertje met je mee naar jouw vakantiehuisje! hihi. We moeten maar gauw weer een keertje afspreken om samen te spelen! Groetjes en een dikke kus van Jelle